fbpx

voorggznaasten.amsterdam

Afspraak maken Crisis?
klik hier
Agenda
juni 2024

Ik wilde mijn psychotische zus helpen maar wist niet hoe

“Mijn zus (32) heeft voor het eerst een psychotische ervaring gehad. Het was een intense ervaring om daar als broer en als zussen bij te zijn. Onze zus kreeg al langer zorg en we hebben altijd geprobeerd om samen voor gebalanceerde steun te zorgen voor haar. Echter beseften wij bij deze psychose dat we niet goed weten hoe we er mee om moeten gaan. Na een tip van een collega zijn we bij Arkin Preventie terecht gekomen. Wij hebben de carrousel gekozen omdat we op zoek waren naar tips en omdat we benieuwd waren naar andermans ervaringen en de manier waarop zij er mee om gaan.

Het was verrassend prettig om ervaringen te delen met lotgenoten onder professionele begeleiding. Er wordt een veilige sfeer gecreëerd en er is voldoende ruimte om ervaringen te delen. Wat ik ook prettig vond is dat er actief wordt meegedacht hoe de zorg is geregeld voor mijn zus en wat hierin nog mogelijk is. Ook is ons verteld wat wij als familie van zorg mogen verwachten. Ik zou het iedereen adviseren om deel te nemen. Het besef en het belang dat ik eerst goed voor mezelf moet zorgen en dat ik niet de enige ben zijn de dingen die ik uit deze ervaring meeneem.”

Fabienne (29)

Eén reactie op “Ik wilde mijn psychotische zus helpen maar wist niet hoe”

  1. Natalie schreef:

    De omgang met iemand die psychotisch wordt, is heel moeilijk. Dit is ook mijn ervaring. Ook deel ik de ervaring dat het een opluchting is, te weten dat je niet alleen bent. Mijn ex-vriend ontwikkelde psychotisch gedrag en ik was radeloos. Hij zit nu in een project voor begeleid wonen. Ook ik heb een tijd begeleiding gehad. Daardoor had ik niet langer het gevoel dat ik alles fout had gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *