fbpx

voorggznaasten.amsterdam

Afspraak maken Crisis?
klik hier
Agenda
april 2024

KOPP: kind van ouders met psychische problemen

Als je vader of moeder een psychische problemen en/of verslavingsproblemen heeft is het voor jou waarschijnlijk ook moeilijk en maak je je zorgen. In Nederland zijn er jaarlijks 577.000 kinderen die opgroeien met een ouder met psychische problemen of verslavingsproblemen. Je bent dus niet de enige!
Maar wat kan je doen?

Lees hier verder : Trimbos informatie

Informatie m.b.t. KOPP/KOV Arkin gespreksgroepen: KOPP/KOV Volwassenen 25+
Wie?
De gespreksgroep richt zich op volwassenen (25+), die opgegroeid zijn met een psychisch zieke of verslaafde ouder.
Voor meer informatie: Arkinbasisggz/preventie KOPP/KOV

3 reacties op “KOPP: kind van ouders met psychische problemen”

 1. Mika van Schaik schreef:

  Hi, ik ben Mika, 23 jaar en een KOPP kind. Ik ben samen met mijn moeder opgegroeid, die al heel mijn leven schizofrenie heeft. Verder heb ik geen andere ouders, broers of zussen. Het was dus erg zwaar voor mij geweest en ik moet nu nog steeds voor mijn moeder zorgen, terwijl ik zelf 3 jaar lang therapie heb gehad vanwegen PTSS.

  Ook al ben ik 23, ik vroeg me alsnog af of ik mag meedoen met dit gespreksgroep. Ik woon in Amsterdam en kan geen goede alternatieven vinden (tenzij jullie een tip hebben!) Momenteel heeft mijn moeder weer een psychose en ik zou het fijn vinden om wat extra steun te ontvangen.

  Graag hoor ik een reactie terug!
  Groetjes,
  Mika van Schaik

 2. - schreef:

  Hoi,

  Ik zit in dezelfde situatie als Mika. Mijn moeder is daarnaast ook verslaafd. Ik kreeg dit te horen in 2021 van een tante uit het buitenland. Ik kon eerst niet geloven wat ik hoorde totdat ik besefte dat deze waarheid duidelijkheid gaf op alles… Ik wilde het stiekem ook niet geloven :(… Inmiddels heb ik geen contact meer met mijn moeder omdat ze erg destructief is naar haarzelf maar ook naar anderen toe. Haar huidige partner en zijn familie (en ik natuurlijk) hebben haar geprobeerd te helpen op alle manieren, zonder enige medewerking van haar :(… Het is heel lastig allemaal… Gelukkig heb ik een lange tijd therapie gehad en nu bij de POH, maar nog steeds heel lastig… :(…

 3. - schreef:

  Ik hoor graag of er nog groepsgesprekken plaatsvinden. Ik denk dat het me heel goed gaat doen in het proces!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *